Syntypaikkalajittelu rakennustyömaalla: Rajape Oy

Rajape Oy tuottaa Sijoitusasunnot.com:ille saneerausrakentamisen palveluita. Yritys panostaa erityisesti kestävään rakentamiseen ja ympäristöystävällisiin ratkaisuihin. 

Roninmäen kohteet uudistuvat Rajapen käsissä: Kestävä kehitys ja käyttöiän pidentäminen keskiössä

Jyväskylän Roninmäelle rakennetaan Sijoitusasunnot.comin jalostuskohteita, joiden toteutuksesta Rajape Oy vastaa. Projekteissa painotetaan rakennusten käyttöiän pidentämistä ja ympäristön huomioimista. Vanhat rakenteet, kuten väliseinät ja kylpyhuoneet, puretaan ensin, minkä jälkeen uusien huonejakojen ja oviaukkojen rakentaminen alkaa. Betonirungolle asti purettavista asunnoista saadaan näin täysin uudenveroisia.

Videolla Rajapen projektipäällikkö Juha Antikainen kertoo, kuinka jätehuolto ja syntypaikkalajittelu on otettu huomioon projekteissa, ja esittelee MKO:n Jussille Roninmäen eri rakennusvaiheissa olevia asuntokohteita!

Rajape panostaa tehokkaaseen syntypaikkalajitteluun

Rajapen kierrätysaste oli viime vuonna huikeat 77 %, mikä kertoo siitä, että asioita tehdään oikein. Kaikki jäte lajitellaan työmaalla jo sisätiloissa, kerätään kootusti pois ja siirretään omille lavoilleen, josta MKO Ympäristöpalvelut huolehtii niiden käsittelystä.

Vaikka syntypaikkalajitteluun voi liittyä ennakkoluuloja sen aiheuttamasta vaivasta, Rajapen kokemukset ovat positiivisia. Henkilökunta on ottanut lajittelun hyvin vastaan, sillä se helpottaa työtä ja edistää siisteyttä ja työturvallisuutta. Lajitteluohjeet tekevät prosessista selkeän. 

Korkea kierrätysaste kertoo oikeanlaisista toimintatavoista

EU:n jätedirektiivi asettaa rakennus- ja purkujätteille vähintään 70 % kierrätysastetavoitteen. Tämä velvoittaa tehostamaan jätteiden lajittelua ja kierrätystä rakennusprojekteissa. Hyvin suunnitellulla jätehuollolla voidaan saavuttaa ja jopa ylittää nämä vaatimukset, kuten Rajape Oy on tehnyt.

Lue lisää rakennusjätteen kierrätyksestä täältä!

Mikäli tarvitset apua työmaasi jätehuoltosuunnitelman laatimisessa, asiantuntijamme ovat valmiina auttamaan sinua!