Rakentamisen jäte

Olemme erikoistuneet rakentamisessa syntyvän jätteen vastaanottoon, lajitteluun ja käsittelyyn Jyväskylässä. Saat tehokkaan, turvallisen ja vastuullisen kokonaispalvelun. Katso alta helppo nelivaiheinen palvelumalli, joka on tarvittaessa räätälöitävissä omiin tarpeisiisi.

1. Helppo lajittelu työmaallasi

Helpota työmaasi toimintaa yksinkertaisella lajittelumallilla. Autamme suunnittelemaan ja toteuttamaan työmaasi arkea tukevan tehokkaan jätteenkäsittelyn niin, että lajittelu on kustannustehokasta, helppoa ja vapauttaa aikaa työmaallasi.

Lajittele halutessasi vain kevyesti paikanpäällä, me hoidamme lajittelun jätekeskuksella.

Rakennusjäte on minimi mitä työmaalla tulee lajitella. Samalla lavalle voit laittaa kaikki rakennustyömaalta muodostuvat tavanomaiset jätteet. MKO lajittelee jätteen puolestasi jätekeskuksella. 

Yleisimmät työmaan toiminnasta syntyvät jätejakeet rakennusjätteen lisäksi ovat: 

 • puujäte
 • betoni
 • metalli
 • kipsi

Kaikki lajitteluohjeet löydät täältä

2. Jätteiden keräys ja kuljetus

Voit valita sinulle sopivimmat jätteen keräysvälineet ja kuljetustavat. Halutessasi me hoidamme kaiken puolestasi.

Saat meiltä tarpeidesi mukaiset turvalliset keräysvälineet ja vaihtolavat. Selkeät ohjeet, merkinnät ja keräysvälineet helpottavat arkeasi.

Kuljetus toiveidesi mukaan:

 • voit toimittaa jätteet itse yritysten vastaanottopihallemme
 • voit hoitaa toimituksen oman kuljetusliikkeesi kautta
 • voit tilata noudon meiltä MKO:lta

Kattavat lajitteluohjeet, kyltit ja kuvaukset kuuluvat kokonaisuuteen.

Lue referenssi: RPP-Rakennus Oy

3. Vastuullinen lajittelu ja käsittely

Palvelumme on rakennettu siten, että kaikki yrityksesi jätteet käsitellään jätekeskuksellamme vastuullisesti ympäristö huomioiden.

Mitä vastuullinen käsittely käytännössä tarkoittaa?

 • Tuotantoprosessissamme toteutettu konelajittelu nostaa jätteesi kierrätysastetta – keskitymme jätteiden tarkkaan lajitteluun, jotta siitä saadaan ohjattua kaikki mahdollinen jatkokäyttöön
 • Käsittelemme jätteesi paikallisesti, jolloin sen kuljetusmatka ja hiilijalanjälki ovat mahdollisimman alhaisia
 • Lajittelun jälkeen jätteesi ohjataan kotimaiseen energiantuotantoon, uudelleenkäyttöön, kierrätykseen tai esimerkiksi jätekeskuksemme pohjatöihin jätteen etusijajärjestystä noudattaen.
 • Vain pieni osa päätyy loppusijoitukseen, ja tällöinkin noudatamme tarkkaan jäte- ja ympäristölainsäädäntöä.

4. Läpinäkyvä raportointi ja laskutus

Palvelumme on räätälöitävissä juuri omalle työmaallesi sopivaksi. Pääset seuraamaan jätteesi käsittelystä syntyvää dataa ja kokonaiskustannuksia ajantasaisen raportoinnin kautta.

 • reaaliaikainen laskutus tarvittaessa tarpeisiisi räätälöidysti
 • seuraa ja tulkitse jätteenkäsittelyn kokonaisuutta ja kuluja selkeän raportin kautta
 • havaitse helposti kehityskohteet esimerkiksi arkisten prosessienne kehittämiseksi tai ylimääräisten kustannusten karsimiseksi
 • jatkuva asiantuntijapalvelumme auttaa arjessa ja toimintasi kehittämisessä
 • siirtoasiakirjapalvelun avulla mahdollistamme yrityksellesi sujuvan jätteen toimitusprosessin, sähköisen siirtoasiakirjojen dokumentoinnin sekä automaattisen arkistoinnin

Avoimuus ja läpinäkyvyys ovat palvelumme kivijalka.

Hinnoittelu

Tarjoamme kiinteähintaiset jätelavat työmaallesi Jyvässeudun alueella. Jätelavat ovat tilattavissa suoraan verkkosivuiltamme.

Voit myös pyytää räätälöityä tarjousta työmaasi tarpeisiin. Toteutamme mielellämme tavoitteitasi tukevan kokonaispalvelun.  

Ota yhteyttä

 • Usein kysyttyä

  Missä jätekeskus sijaitsee ja miten sinne saavutaan?

  Sijaitsemme samalla alueella emoyhtiömme Mustankorkean kanssa Ronsuntaipaleentiellä muutaman kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta. Voit saapua meille aivan samaan tapaan kuin Mustankorkealla asioidessasi.

  Kuinka kauan jätteenluovutus kestää?

  Jätekeskuksella asioimiseen kannattaa varata aikaa noin puoli tuntia – tunti.

  Milloin voin asioida?

  Voit asioida arkisin klo 7 – 19 välillä. Toukokuusta elokuun loppuun olemme auki myös lauantaisin klo 9 – 14.

  Mitä jos en ole varma, onko toimittamani jäte oikein lajiteltu?

  Paikan päällä oleva asiakaspalvelumme kyllä auttaa. Voit myös luovuttaa meille jätteen täysin lajittelemattomana, minkä jälkeen omat lajittelijamme huolehtivat sen jatkokäsittelystä.

  Miten minun tulee valmistautua ennen kuin saavun?

  Ei välttämättä mitenkään, sillä kaikki hoituu paikan päällä. Voit kuitenkin nopeuttaa jätekeskuksella käyntiäsi täyttämällä etukäteen siirtoasiakirjan. Siirtoasiakirjan löydät täältä

  Mitkä jätteet vaativat siirtoasiakirjan?

  Siirtoasiakirja vaaditaan aina kun toimitat: vaarallista jätettä, hiekan- ja rasvanerotuskaivojen lietettä, pilaantunut maa-ainesta tai rakennus- ja purkujätteitä.

  Paljonko jätteenluovutus maksaa?

  Jätekuormasi hinnoitellaan punnituksessa €/tn taksan mukaisesti, siinä olevan kalleimman jätelajin mukaisesti jätelakia noudattaen. Lisäksi jätteenluovutuksesta veloitetaan 15 euron punnitus- ja asiakaspalvelumaksu. Katso koko kattava hinnastomme täältä

  Miten maksan?

  Voit maksaa yrityksen maksut laskulla tai pankkikorteilla.

  Voinko saada yrityssopimuksen?

  Kyllä. Voit saada yrityksellesi laskutussopimuksen täyttävällä tiliasiakashakemuksen, joka helpottaa jatkossa asiointiasi jätekeskuksellamme mm. laskutuksen osalta.

  Tästä tiliasiakashakemukseen.

  Tilaa uutiskirjeemme

  Saako jätteenkäsittelystä mielenkiintoisia blogeja? Kyllä saa! Tilaa uutiskirjeemme, niin saat parhaat suoraan sähköpostiin. Samalla pysyt ajantasalla uusimmista lakimuutoksista, jotka vaikuttavat yrityksenne jätteenkäsittelyn järjestämiseen.

   

  MKO Ympäristöpalvelut