”Vaihtolavapalvelu helpottaa rakennustyömaidemme arkea ja viestii asiakkaillemme vastuullisesta jätteenkäsittelystä” – RPP Rakennus Oy

Keskisuomalainen RPP-Rakennus halusi panostaa ympäristöystävällisyyteen ja tehokkaaseen kierrätykseen rakennuskohteidensa työmailla. Vuoden 2021 alusta lähtien käytössä ovat olleet MKO Ympäristöpalveluiden vaihtolavat, jotka tekevät rakennusjätteen kierrättämisestä helppoa.

– Tietenkin meillä on ollut jo aikaisemmin eri toimijoilta hankittuja jätelavoja. Siirryimme kuitenkin MKO:n vaihtolavoihin, sillä saimme helpon kokonaispalvelun, joka sopii yhteen tavoitteidemme kanssa. Nyt saamme paljon enemmän, kuin vain roskalavat työmaille, RPP Rakennus Oy:n toimitusjohtaja Tero Poikola perustelee.

Rakennusliikkeen asiakkaat arvostavat vastuullista palvelua läpi toimintaketjun

RPP Rakennus on toiminut Laukaasta käsin jo yli 15 vuoden ajan. Yritys on keskittynyt uudiskohteiden, kuten toimitilojen, päiväkotien, hoivarakennusten sekä muiden julkisten kohteiden urakointiin.

Toimenkuvaan kuuluu myös saneerauksia, joten luonnollisesti rakentamisessa syntyvää jätettä kertyy vuosittain paljon. Siksi jätteen sujuva kerääminen, käsittely ja kierrätys ovat avainasemassa arjen ja tuloksellisuuden kannalta.

Poikolan mukaan oman toiminnan vastuullisuudesta on ilo viestiä asiakkaiden suuntaan myös jätteenkäsittelyn osalta. Yhteistyö MKO:n kanssa on tässä merkittävässä asemassa.

– Asiakkaallamme saattaa olla esimerkiksi joutsenmerkki tai meidän tapaamme tavoite tehdä ympäristön kannalta kestävämpiä valintoja. Tieto siitä, että rakennusjätteet käsitellään ja kierrätetään läpinäkyvästi ja vastuullisesti, lisää sekä omaa että asiakkaidemme mielenrauhaa, Poikola kertoo.

Vierailu MKO:n jätekeskuksella vakuutti ja avasi kierrätyksen hyödyt

Ennen yhteistyön aloittamista Poikola pääsi tutustumaan paikan päällä MKO Ympäristöpalveluiden jätteenkäsittelyyn Mustankorkean jätekeskuksella. Ammattimaiset ja kokonaisvaltaiset kierrätysprosessit vakuuttivat ja avasivat uudella tavalla silmiä.

– Kun näin itse, miten jätteet lajitellaan ja käsitellään, vakuutuin. Kierrättämisen hyödyt kävivät yhä ilmeisemmäksi, Poikola kertoo ja jatkaa,

– Samalla heräsin pohtimaan, mitä kaikkea meidän on edes fiksuin ja kannattavin tehdä työmaalla itse. MKO:lta saimme ihanteellisen kokonaisratkaisun rakennusjätteidemme helppoon, mutta tehokkaaseen keräämiseen ja kierrättämiseen. 

Vaihtolavat kokonaispalveluna helpottavat omaa toimintaa rakennustyömaalla

Kun RPP Rakennuksella alkaa uusi työmaakohde, yrityksen työmaajohtajat voivat tilata tarvitsemansa vaihtolavat suoraan MKO Ympäristöpalveluilta. Palvelu sisältää kaiken lavan toimituksesta noutoon sekä kerätyn jätteen lajitteluun, käsittelyyn ja kierrätykseen.

– Kierrätys työmaalla on äärimmäisen helppoa. Helpoimmillaan keräämme vain puujätteen omalle lavalleen ja kaiken muun niin sanotulle sekajätelavalle. MKO hoitaa tarkemman lajittelun puolestamme omalla jätekeskuksellaan, Poikola kertoo.

Yksinkertainen lajittelumalli työmaalla säästää aikaa. Samalla asiakas varmistuu siitä, ettei lajitteluun synny virheitä esimerkiksi siksi, ettei sitä osata tehdä jo työmaalla oikein.

– Parastahan tässä on se, että kaikki on tehty meille niin helpoksi. Palvelun aloittaminen oli vaivatonta. Suosittelen MKO:ta lämpimästi etenkin kaikille rakennusalan toimijoille, jotka tahtovat tehdä sekä kustannustehokkaita että kokonaisvaltaisesti vastuullisia valintoja, Poikola sanoo.

Yhteenveto

  • RPP Rakennus Oy on uudiskohteiden urakointiin erikoistunut laukaalainen yritys.
  • Tavoitteena oli panostaa rakennusjätteen tehokkaaseen ja helppoon kierrätykseen.
  • Sopivaksi ratkaisuksi osoittautui MKO Ympäristöpalveluiden vaihtolavapalvelu, joka sisältää kaiken lavan toimituksesta rakennusjätteen täysimääräiseen kierrätykseen.
  • Työmaapäälliköt voivat tilata MKO:lta tarvitsemansa jätelavat suoraan kohteeseen.
  • Yksinkertaiset ja helpot prosessit työmaalla vapauttavat omaa aikaa jätteenlajittelusta muuhun työhön.
  • Arjessa RPP Rakennus Oy:n henkilöitä auttaa tarvittaessa MKO Ympäristöpalveluiden henkilökohtainen asiakaspalvelu.
  • RPP Rakennus Oy kokee, että vastuullisesti toteutettu jätehuolto viestii myös heidän omille asiakkailleen ympäristöön ja kierrätykseen panostamisesta, mikä on selkeä kilpailuvaltti.

Lue lisää: Rakentamisen jäte

RPP Rakennus Oy

RPP Rakennus Oy on vuonna 2006 perustettu kokenut ja vakaa keskisuomalainen rakennusliike. Yritys työllistää noin 35 alan ammattilaista ja toiminta-alueena on koko Suomi. Toimintaperiaatteita ohjaavat ennen kaikkea rakentamisen laatu, vastuullisuus sekä asiakastyytyväisyys.

Nyt meillä on kumppanina kierrätyksen ammattilaiset, emmekä tee itse turhaa työtä tai vääriä asioita kierrätyksessä. MKO:lla on hyvä asiakaspalvelu ja uskon, että tulemme menemään yhdessä pitkälle. – Tero Poikola, RPP Rakennus oy

Lue myös:

”MKO:lta saatava asiantuntijuus auttaa meitä saavuttamaan parempia tuloksia ympäristö- ja vastuullisuustavoitteissa” – ITAB Finland Oy