Helmikuun puujätekampanja alkaa – tue paikallista! 

MKO Ympäristöpalveluille kulkeutuva puujäte syntyy pääasiassa Keski-Suomen alueella ja sitä meille kuljettavat paikalliset toimijat, kuten rakennus- ja kuljetusliikkeet, sekä meidän urakoitsijamme. Mutta mitä puujätteelle sen jälkeen tapahtuu?

Puhdas puu murskataan Mustankorkean jätekeskuksella Tanan murskaimella. Tana on paikallinen Jyväskyläläinen yritys, joka valmistaa uuden sukupolven laitteita jätteiden käsittelyyn. Puuhake puolestaan toimitetaan Vaajakoskella sijaitsevan Hikinoron tehtaalle, jossa se hyödynnetään puupolttoaineena kengänpohjien valmistuksessa. 

Käsitelty puu sen sijaan hyödynnetään Mustankorkean kompostointilaitoksen tukiaineena. Kuten sanottu, meille jätteellä on merkitys.

Helmikuussa alkaa puujätekampanja 

Puujätekampanjan aikana hyvitämme puhtaasta puusta 10€/tn ja otamme vastaan käsiteltyä puuta veloituksetta. Kampanjan aikana emme veloita punnitusmaksuja lainkaan puujätteen osalta. Hinnat ovat voimassa 6.2. – 28.2. ja tuttuun tapaan löydät meidät Mustankorkean jätekeskukselta.

Nähdään siis Mustankorkealla!