Vastuullinen ja läpinäkyvä jätehuollon kumppani auttaa saavuttamaan tuloksia – Harvia

Vastuullinen jätehuollon kumppani

Muuramesta maailmalle ponnistanut Harvia on laajentunut 70 vuoden aikana muutamista kotikiukaista globaalisti tunnetuksi sauna- ja spa-alan toimijaksi. Vaikka toimipisteitä Harvialta löytyy Muuramesta Yhdysvaltoihin, on pääkonttori pysynyt Keski-Suomessa. Yhtiö investoi jatkuvasti myös tehtaan kasvuun ja neliömäärät lisääntyvät kun tuotannon kapasiteettia ja koneistoa kasvatetaan. Vastuullinen jätehuolto nousi yhdeksi kehityskohteista.

Kun kasvua haetaan maantieteellisellä laajentumisella ja tuottavuuden tehostamisella, kääntyy Suomen tehtaalla katseet kohti paikallisuutta. Syksystä 2021 alkaen Harvian Muuramen tehdas on tehnyt yhteistyötä MKO Ympäristöpalveluiden kanssa.

– MKO Ympäristöpalveluiden valinnassa esiin nousi kaiken kaikkiaan paikallisuus. Heidän toiminnassaan on mukana lähiseudun kuljetusyrityksiä ja mielestäni se on hyvä, että paikallisia yrityksiä saadaan työllistettyä, Harvian tekninen johtaja Teemu Harvia tiivistää yhteistyökumppanin valintaa. 

Vastuullinen jätehuolto lähtee pienistä askelista 

Harvia on panostanut viime vuosina vastuullisuuteen ja ympäristöön. Lopullisia toimintamalleja vielä hiotaan, mutta esimerkiksi Muuramen tehtaan energia muodostuu täysin omista aurinkopaneeleista sekä lähituotetusta tuulisähköstä. Myös tehtaan valaistus on hoidettu mahdollisimman energiatehokkaasti led-valoin. 

– Vastuullisuusteemaa ja täydellistä hiilijalanjälkeä on määritetty pidemmän aikaa. Tehtaiden hiilijalanjälki on lopulta pieni, mutta haluamme panostaa myös siihen, että lopputuote olisi järkevä ja kestävä, Teemu Harvia valottaa.  

Energiaa säästäviä toimenpiteitä tehtaan osalta kehitetään jatkuvasti. 

Lue myös: “Vaihtolavapalvelu helpottaa rakennustyömaiden arkea” – RPP Rakennus Oy

Toimiva jätehuolto on osa ympäristövastuullisuutta

Muuramen tehtaalla kaikki jätteet lajitellaan ja kierrätetään ja muun muassa kaikki tuotannosta syntyvä metallijäte päätyy 100 % uudelleenkäyttöön. Vaikka tehdasta on hiljattain laajennettu, on hyvä tarkastella myös tilan käyttöä tuotannon tehostamisen näkökulmasta. MKO Ympäristöpalveluiden kanssa lajittelu tehostui ja tehtaan sisäpuolelle saatiin lisää tilaa muulle toiminnalle. 

– Aiemmin meillä oli enemmän jakeita, mitä lajiteltiin tehtaan sisällä. Nyt meillä on siirrytty kolmesta jäteastiasta kahteen ja MKO Ympäristöpalvelut huolehtii jatkokäsittelystä, Harvia kertoo. 

Tehtaan sisällä kerätään kahdenlaisia jätteitä – poltettava jäte ja kierrätettävä keräyspahvi. Pihalta löytyvät jätepuristimet, jotka MKO Ympäristöpalvelut hoitaa tilauksesta. 

– Kumppanin pitää olla luotettava ja vastuullinen. Jätehuollon kumppanin prosessi pitää olla kunnossa ja läpinäkyvää, Teemu Harvia toteaa. Koska eihän se ole kenenkään etu, että joku hakee halvalla meidän roskat ja tekee, mitä haluaa niillä, hän jatkaa.

Lue myös: ”MKOlta saatava asiantuntijuus auttaa meitä saavuttamaan parempia tuloksia ympäristö- ja vastuullisuustavoitteissa”

Yhteenveto

  • Harvia on Muuramesta lähtöisin oleva yritys, joka on sittemmin laajentanut ympäri maailmaa.
  • Päätoimialana ovat kiukaiden lisäksi kaikki sauna- ja spa-tuotteisiin liittyvä
  • Jätekumppanin valinnassa painottui paikallisuus, vastuullisuus ja läpinäkyvyys
  • Selkeä kierrätysmalli säästää aikaa ja vaivaa tehtaan jokapäiväisessä toiminnassa
  • Jätehuollon kumppanilta haluttiin ratkaisuja energiatehokkuuteen ja vastuullisuuteen kokonaiskuva huomioiden