Jätehuolto rakennustyömaalla: murheenkryyni vai tehokasta budjetointia?

Puuta, betonia, kipsiä, sekajätettä…

Rakennustyömaan jätteen sisältö sekä jätemäärät riippuvat siitä, mitä olet tekemässä. Uudis-, saneeraus- ja purkukohteissa jätteiden määrä ja lajit vaihtelevat, mutta varmaa on, että jätehuolto on yksi huomioitava osa kokonaiskuvassa ja –budjetissa.

Kysyttäessä rakennusalan yrityksiltä minkälainen prosenttiosuus koko työmaabudjetista kuluu jätehuoltoon, tarkkaa vastausta on vaikea saada. Kulut purku- vs. uudisrakentamisen kohteissa voivat olla hyvinkin eri luokkaa ja arviot vaihtelevat 1 % – 15 % välillä kokonaisbudjetista. Joka tapauksessa jätehuollosta syntyy väistämättä kustannuksia.

Rakennustyömaan jätehuollon suunnitteluun ja hankintoihin on syytä suhtautua huolella. Me MKO Ympäristöpalveluilla tarjoamme vaihtoehtoja yritysjätteiden käsittelyyn; otamme jätekeskuksella vastaan rakentamisessa syntyneet jätteet, jotka voit toimittaa joko itse, tai haluamasi kuljetusliikkeen kautta.

Tarjoamme yrityksillesi myös räätälöityjä palveluita. Kauttamme on saatavilla jätehuoltosuunnitelma työmaallesi, jonka teemme yhdessä kanssasi. Tällöin käymme läpi työmaasi tarpeet, aikataulut, sopivat jätteiden käsittelytavat ja keräilyvälineet sekä mahdollisten kuljetusten kustannukset selkeästi ja avoimesti.

Tavoitteena on tietenkin sujuvin, kustannustehokkain ja ympäristöystävällisin ratkaisu työmaallesi.

Kustannustehokkuus ei ole sanahelinää

Jokainen työmaa on omanlaisensa kokonaisuus, emmekä siksi tarjoa samaa pakettiratkaisua jokaiselle. Jätteiden kuljetusten tuomat kulut haukkaavat ison palan jätehuollon budjetista ja siksi panostamme mm. tarkkaan ajoreittisuunnitteluun sekä siihen, että tyhjennämme vain täysiä lavoja ja astioita. Tällä tavoin pidämme myös ympäristölle aiheutuvat vaikutukset mahdollisimman vähäisinä.

MKO Ympäristöpalveluiden ”Yksinkertainen Työmaalajittelu” on otettu asiakkaidemme keskuudessa erittäin hyvin vastaan. Tällöin otamme kaiken jätteen rakennusjätteenä vastaan ja lajittelemme jätteen puolestasi. Ainoastaan vaaralliset jätteet, kyllästetty puu ja pilaantuneet maa-ainekset tulee lajitella erikseen. Tämä lajittelumalli mahtuu ahtaamallekin työmaalle ja säästää aikaa työmaalla tehtävästä lajittelusta. Kuten totesimme jo aiemmin, useita vaihtoehtoja on kuitenkin tarjolla, ja myös kattavan lajittelun malli voi olla kohteeseesi hyvä vaihtoehto.

Lukuvinkki: ”Vaihtolavapalvelu helpottaa rakennustyömaidemme arkea ja viestii asiakkaillemme vastuullisesta jätteenkäsittelystä” – RPP Rakennus Oy

Läpinäkyvyys auttaa seurannassa ja päätöksenteossa omassa arjessasi

MKO Ympäristöpalveluilla vuosittain vastaanottamastamme jätemäärästä iso osa on rakentamisessa syntynyttä jätettä. Asiakkaamme, jotka ovat jo ottaneet MKO:n Raportoinnin käyttöönsä, voivat seurata helposti esimerkiksi jätemääriä, kustannuksia sekä jätteiden hyödyntämis- ja kierrätysasteita – sekä työmaakohtaisesti että vuositasolla koko yrityksensä osalta. Suurasiakkaille on piakkoin tulossa myös uusi raportointiportaali, jonka avulla voi seurata muun muassa tehokkuutta €/tn.

Jotta kokonaisuus toimii molemmin puolin mahdollisimman hyvin ja jouhevasti, haluamme tarjota asiantuntevaa, hyvää ja nopeaa asiakaspalvelua. Hoidamme niin tilaukset kuin yleiset jätekeskuksella asiointiin liittyvät kysymykset aina tehokkaasti ja hyvällä palveluasenteella. Pidämme onnistunutta asiakaskokemusta tärkeänä ja siksi kysymme asiakkailtamme säännöllisesti, miten olemme onnistuneet? Tältä pohjalta kehitämme toimintaamme jatkuvasti ja olemme myös itse yhteydessä asiakkaisiimme.

Lue lisää Rakentamisen jäte -osiosta tai ota meihin yhteyttä, niin kerromme mielellämme lisää.

Lataa Yrityksen jätehuolto-opas

Aija Puttonen
Palveluasiantuntija, asiakaspalvelu ja myynti
+358 10 248 3660
info@mkoymparistopalvelut.fi