Uusi vaakajärjestelmä sujuvoittaa asiointia jätekeskuksella

Jätekeskuksella asioidaan aina vaaka-aseman kautta, joten jokaiselle alueella asioivalle on tuttua hurauttaa vaa’an kautta sekä tullessa että mennessä. Nykyisellään vaakajärjestelmän käyttö edellyttää pääsääntöisesti henkilökunnalta kuorman kirjaamista järjestelmään manuaalisesti. Kun alueellamme vierailee päivittäin keskimäärin 300 ja parhaimmillaan yli 1300 asiakasta, voi vaaka-asemalla kertyä helposti jonoa.

Kehitämme nyt yhteistyössä Mustankorkean kanssa tulevaisuuden vaakajärjestelmää, joka osaltaan tulee sujuvoittamaan asiointia jätekeskuksella ja mahdollistaa samalla alueen asiointi- ja liikenneturvallisuuden parantamisen. Vaakajärjestelmän uudistamishanke toteutetaan Mustankorkea Oy:n toimesta, mutta tytäryhtiönä MKO Ympäristöpalvelut Oy ottaa uudistuksen myötä myös askeleen kohti modernimpaa jätekeskusympäristöä. 

“Palveluiden jatkuva kehittäminen ja helppoon asiointiin panostaminen on osa strategiaamme. Tämä uudistus tulee nopeuttamaan merkittävästi yritysasiakkaiden vierailua jätekeskuksella,” MKO Ympäristöpalveluiden talouspäällikkö Hanna Hietama kertoo. 

Uudistus tuo mukanaan alueella asioivan ajoneuvon rekisterikilven automaattisen tunnistamisen, jonka myötä manuaalisen työn määrä vaakatoimistossa vähenee. Tämä tulee sujuvoittamaan ja nopeuttamaan jätekeskusasiointia. Samassa yhteydessä pystymme tarjoamaan asiakkaillemme entistä parempaa palvelua sähköisen asioinnin osalta. Vaakajärjestelmään integroituva sähköinen siirtoasiakirja tulee kevään aikana korvaamaan nykyisen käytössä olevan siirtoasiakirjasovelluksen. Siirtoasiakirjat ovat jätelain vaatimia dokumentteja jätteen vastaanotosta ja käsittelystä. Sähköinen siirtoasiakirja on tullut pakolliseksi vuoden 2022 alussa.

“Olemme saaneet positiivista palautetta nimenomaan asioinnin helppoudesta ja sujuvuudesta. Vaakatoimiston henkilökunnan avulias toiminta on kerännyt runsaasti kiitosta ja ohjeistamme myös tulevaisuudessakin jätteiden lajittelussa ja purkupaikoissa,” Hietama muistuttaa.

Jätekeskuksen uusi vaakajärjestelmä otetaan käyttöön vaiheittain

Vaakajärjestelmä on Elenium Oy:n toimittama kokonaisuus, joka on kehitetty ja rakennettu yhteistyössä eri jätelaitosten kanssa. Sen koekäyttö aloitetaan maalis-huhtikuussa 2022 ja vaakajärjestelmä otetaan käyttöön 1.9.2022 alkaen. Tiedotamme asiakkaitamme muutoksista, joita uudistus voi aiheuttaa. Mikäli tarvitset apua asiointiin, voit olla meihin yhteydessä!

Vastuullisin yhteistyöterveisin,

MKO Ympäristöpalvelut Oy