Sähköinen siirtoasiakirja pakolliseksi vuoden 2022 alusta

1.1.2022 alkaen astuu voimaan Ympäristöministeriön velvoite, joka edellyttää sähköistä siirtoasiakirjaa kaikkien siirtoasiakirjavelvollisuuden piirissä olevien jätteiden osalta. Siirtoasiakirja vaaditaan aina kun toimitat vaarallista jätettä, hiekan- ja rasvanerotuskaivojen lietettä, pilaantunutta maa-ainesta tai rakennus- ja purkujätteitä.

Sähköisellä siirtoasiakirjalla teet helposti kaikki tarvittavat ilmoitukset yritystoiminnasta syntyvän jätteen noutoa, kuljetusta ja luovutusta varten. 

Siirry sähköiseen siirtoasiakirjaan nyt ja lataa sovellus

Voit luoda jätteen noutamista, kuljettamista ja luovuttamista varten tarvittavan siirtoasiakirjan sähköisesti mobiilisovelluksen kautta.

  • Lataa MKO Ympäristöpalveluiden oma sovellus Play-kaupasta ja voit tehdä kaikki lain edellyttämät siirtoasiakirjat sähköisessä muodossa.
  • Voit halutessasi lähettää jätteen noutoon liittyvät tilaustiedot asiakkaallesi jo etukäteen tiedoksi, kun olet luomassa siirtoasiakirjaa. Näin asiakkaasi pääsee tarkastelemaan luotua asiakirjaa ja allekirjoittamaan sen hyvissä ajoin.
  • Tilauksen suorittamisen jälkeen siirtoasiakirja tallentuu siirtoasiakirjapalveluun. Samalla asiakkaasi saa linkin siirtoasiakirjaan, joten sinun ei tarvitse huolehtia dokumentin toimittamisesta tai erillisestä arkistoimisesta.

Tutustu tarkempiin ohjeisiin kuljetusyrityksille

Tutustu jätteen tuottajan tarkempiin ohjeisiin

Tutustu tarkemmin sähköiseen siirtoasiakirjaan

Sähköinen siirtoasiakirja 2022 alkaen – mihin sitä tarvitaan?

Ympäristöministeriön ohjeistus on edellyttänyt vaarallisten jätteiden osalta sähköistä siirtoasiakirjaa jo vuoden 2021 alusta alkaen ja tavoitteena on siirtyä kokonaan sähköisiin siirtoasiakirjoihin Suomen sisällä tapahtuvissa jätekuljetuksissa. 

Siirtoasiakirjan käytöllä on tarkoitus turvata jätteiden luovutus asianmukaiseen käsittelyyn sekä luoda edellytykset kuljetusten riittävään seurantaan ja valvontaan. Digitaalisilla ratkaisuilla tuetaan ennen kaikkea kiertotalouden tavoitteita, mutta samalla palveluun siirtyminen helpottaa jätteen tuottajien, kuljettajien ja käsittelijöiden toimintaa.

Lisätietoja sähköisestä siirtoasiakirjasta

Siirrymme 1.1.2022 alkaen käyttämään sähköistä siirtoasiakirjaa, jotta tiedot siirtoasiakirjoista on tallennettavissa Ympäristöministeriön ylläpitämään sähköiseen rekisteriin. 

Vuoden 2022 alusta alkaen emme lähtökohtaisesti ota vastaan paperisia siirtoasiakirjoja. Kannustamme asiakkaitamme siirtymään sähköisen siirtoasiakirjan käyttöön täysipainoisesti jo loppuvuoden 2021 aikana  – mikäli yritykselläsi ei vielä ole tunnuksia tarjoamaamme sähköisen siirtoasiakirjan sovellukseen, niin olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.

Kerromme myös mielellämme lisää ja opastamme palvelun käyttöönotossa. Kysy lisää sähköisen siirtoasiakirjan käyttöönotosta suoraan asiakaspalvelustamme!