Palveluvalikoima laajenee: Vaarallisten jätteiden vastaanotto käynnistyy

Kehitämme jatkuvasti palvelujamme asiakaspalautteiden perusteella ja vastataksemme asiakkaidemme tarpeisiin entistäkin paremmin, aloitamme vaarallisten jätteiden vastaanoton maanantaina 13.3.2023.

Jatkossa yritysasiakkaamme voivat tuoda vaarallisia jätteitä yrityslajittelupihalla sijaitsevaan vaarallisten jätteiden vastaanottopisteeseen. 

Mikä on vaarallista jätettä? 

Vaaralliset jätteet (ent. ongelmajäte) ovat jätteitä, jotka voivat aiheuttaa vahinkoa tai haittaa terveydelle tai ympäristölle. Vaaralliset jätteet pitää lajitella, pitää erillään toisistaan sekä muista jätteistä ja niitä saa varastoida enintään yhden vuoden.

Vaarallista jätettä tuottavan yrityksen on huolehdittava jätteiden asianmukaisesta käsittelystä sekä tietää tuottamansa jätteen laatu, määrä sekä sen terveys- ja ympäristövaikutukset. 

Yleisimpiä yritystoiminnassa syntyviä vaarallisia jätteitä ovat mm. maalit, liimat ja lakat, loisteputket, liuottimet, akut ja paristot sekä kyllästetty puu.  Katso kattavampi listaus vaarallisista jätteistä täältä!

Vaarallisten jätteiden vastaanotto  

Vaaralliset jätteet vastaanotetaan yrityslajittelupihan vastaanottopisteellä, jonka jälkeen ne toimitetaan vaarallisten jätteiden käsittelyyn erikoistuneelle kumppanillemme. Jätteet käsitellään vaarattomiksi ja hyödynnetään energiana tai loppusijoitetaan vaarallisille jätteille tarkoitetulla loppusijoitusalueelle. 

Vaarallisten jätteiden hinnoittelu löytyy päivitetystä jätekeskuksen hinnastostamme!

Vastuullisin yhteistyöterveisin,

MKO Ympäristöpalvelut Oy