Paikallinen yhteistyö on arvokasta – Ahosen Palvelut Oy

Ahosen palvelut

Keski-Suomesta kotoisin oleva Ahosen Palvelut Oy on erikoistunut tuottamaan purku-urakoinnin palveluita: saneerauspurkuja, kokonaispurkuja sekä haitta-ainepurkutöitä, mukaan lukien haitta-ainekartoituksia. Lisäksi Ahosen Palvelut Oy hoitaa myös suurtehoimurointeja ja -puhalluksia sekä vaihtolavapalveluita. Näiden lisäksi Ahosen Palvelut Oy tuottaa kierrätysmurskauspalveluita

Toimitusjohtajana työskentelevä Joona Ahonen kertoo, että vuonna 2002 perustettu keskisuomalainen perheyritys juhli hiljattain 20-vuotis syntymäpäiviään. Vuosien aikana perheyritys on kasvanut tunnetuksi toimijaksi ja työllistää nykyisellään noin 45 työntekijää, niin Jyväskylässä kuin myös muualla Suomessakin.

Ahosen Palvelut Oy on asioinut  jätekeskuksella MKO Ympäristöpalveluiden asiakkaina heti MKO Ympäristöpalvelut Oy:n perustamisesta, vuodesta 2020 lähtien. Tätä ennen he asioivat jätekeskuksella emoyhtiö Mustankorkean asiakkaina.  

-Meidän alalla jätehuolto on yksi työmaiden tärkeimmistä osa-alueista. Varsinkin purkujätettä ja suurtehoimuroinneista syntyvää jätettä tulee paljon.  Toimiva jätehuolto on meille sitä, että voidaan ajaa työmailta syntyvät jätteet sujuvasti ja helposti jätekeskukselle. Asiointi MKO Ympäristöpalvelut Oy:n kanssa on aina ollut juuri tätä: sujuvaa ja helppoa, Ahonen pohtii.

Paikallinen yhteistyö hyödyttää kaikkia toimijoita ja istuu yrityksen arvoihin

Viime vuosien aikana yhteistyö on laajentunut MKO Ympäristöpalveluiden tarjoamista jätteenkäsittelypalveluista myös jätekeskuksella vastaanotettujen materiaalien murskaamiseen: Ahosen Palvelut Oy tuottaa MKO Ympäristöpalveluille ostopalveluna asfaltin ja kiviaineksien murskausta.

-Käytännössähän se tarkoittaa sitä, että meiltä tulee materiaali- ja murskauskoneet aina käymään jätekeskuksella, ja siellä sitten esikäsittelemme ja murskaamme kiviaineksia. Nämä murskatut ainekset päätyvät sitten lopulta hyödynnettäväksi esimerkiksi jätekeskuksen rakentamiseen, Ahonen valottaa yhteistyötä yritysten välillä. 

Ahonen toteaa, että pitää paikallista yhteistyötä erittäin tärkeänä. Hän pitää arvokkaana sitä, että yhteistyökumppanit Keski-Suomen alueella ovat nimenomaan paikallisia toimijoita. 

-Tämähän liittyy ihan meidän arvopohjaankin, eli halutaan olla paikallinen toimija ja myös tukea paikallisuutta omalta osaltamme. Tietenkin tämä yhteistyö on tärkeää myös siksi, että pääsemme työllistämään keskisuomalaisia: toisin sanoen, saamme työn tarpeen ja tekijät kohtaamaan, Ahonen summaa.

Kaiken kaikkiaan Ahonen korostaa, että niin  jätehuolto kuin myös paikallinen yhteistyö MKO Ympäristöpalvelut Oy:n kanssa on ollut arvokasta ja antoisaa.

-Ollaan tosi kiitollisia tästä yhteistyöstä, tämä on ollut todella mukavaa, Ahonen toteaa.