Jätteiden siirtoasiakirjat sähköistyvät 1.1.2021 alkaen! Helpottava muutos koskee kaikkia yritysjätteen toimittajia

Ympäristöministeriön ohjeistuksen mukaisesti jätteiden siirtoasiakirjat tullaan sähköistämään 1.1.2021 alkaen. Käytännössä sähköinen siirtoasiakirja muuttaa yritysten jätehuollon tekemistä ja siihen liittyviä kuljetuksia.

Olemme MKO Ympäristöpalvelut Oy:lla avanneet yritysasiakkaidemme käyttöön sähköisen siirtoasiakirjapalvelun, joka helpottaa jätteen noutoon, kuljetukseen ja luovutukseen liittyviä suoritteita. Sähköinen siirtoasiakirja palvelee kaikkia yrityksiä, joiden toiminnassa jätettä syntyy tai jotka vastaavat yritysjätteen noudosta, kuljettamisesta ja luovuttamisesta.

Olemme avanneet aiheesta myös kattavat verkkosivut, mistä löydät lisätietoja ja tarvittavat toimintaohjeet.

Sähköinen siirtoasiakirja korvaa paperisen siirtoasiakirjalomakkeen

Jätteenhaltijana tai kuljettajana olet vastuussa siirtoasiakirjan täyttämisestä sen vaatimia jätteitä toimittaessasi. Sähköisellä siirtoasiakirjalla varmistat, että dokumentit tulee täytettyä lain edellyttämällä tavalla, eikä erillisestä arkistoinnista tarvitse enää huolehtia.

Sähköinen siirtoasiakirja toimii mobiilisovelluksen ja verkkopalvelun kautta. Sen parhaat hyödyt jätteiden tuottajille ja kuljettajille ovat:

  • Kaikki lain edellyttämät dokumentit yhdessä varmassa paikassa
  • Nopeampi täyttäminen ja sujuvammat työsuoritteet
  • Tietojen oikeellisuus ja tietoturva varmistuvat
  • Ei enää ladattavien tai paperisten lomakkeiden käsittelyä

Arvojemme mukaisesti uudistuksella helpotetaan kaikkien asiakkaidemme asiointia sekä tuetaan kiertotalouden tavoitteita.

Kerromme mielellämme lisää palvelusta ja opastamme onnistuneeseen käyttöönottoon. Lue kaikki edut ja vaiheet käyttöönottoon sähköisen siirtoasiakirjapalvelun verkkosivuiltamme!

Tutustu: Sähköinen siirtoasiakirja

Vastuullisin yhteistyöterveisin, MKO Ympäristöpalvelut Oy

Lisätiedot asiakaspalvelustamme:

p. 010 248 3660, info@mkoymparistopalvelut.fi