Voit tuoda käytetyt puiset kuormalavasi meille uusiokäyttöön 1.9.2020 alkaen

Aloitamme uutena palveluna käytettyjen kuormalavojen ja lavakaulusten uudelleen käyttöön toimittamisen jätekeskuksellamme 1.9.2020 alkaen. Tarvittaessa voimme myös noutaa valmiiksi pinotut kuormalavapinot toimipisteeltäsi Jyväskylän alueella.

Aiemmin kuormalavat käsiteltiin muun puujätteen mukana. Niiden kierrättäminen ja uusiokäyttöön ohjaaminen edustavat palvelua, jonka myötä yritysten on mahdollista viedä omaa vastuullisuuttaan seuraavalle tasolle sekä varmistaa kuormalavojen mahdollisimman pitkä elinkaari.

Tee ekoteko: Kuormalavat sopivat erinomaisesti uudelleen käyttöön

Logistiikassa, teollisuudessa ja kaupan alalla käytettävät puiset kuormalavat ovat erittäin resurssiviisas ja ympäristöystävällinen valinta, etenkin, kun ne kierrätetään uudelleen käytettäviksi. Näin jo entuudestaan pitkää käyttöikää saadaan jatkettua.

Kuormalavojen uudelleen käyttö edustaa jätelain etusijajärjestyksen mukaista jätteen synnyn ehkäisyä ja valmistelua uudelleen käyttöön. Olemme iloisia saadessamme avata kyseisen palvelun yrityksille, jotka arvostavat etenkin resurssiviisautta. – MKO Ympäristöpalveluiden myyntijohtaja Olli Joensuu.

Mustankorkean jätekeskuksella vastaanotettavat tai yrityksiltä noudettavat ehjät kuormalavat tarkastetaan, lajitellaan ja toimitetaan uudelleen käytettäviksi pakkausteollisuudelle. Kuormalavojen vastaanotosta veloitetaan eräkohtainen punnitus- ja palvelumaksu 15 €/krm, jätteenkäsittelymaksu on veloitukseton.

Voit valita jatkossa uuden elämän ehjille FIN-, EUR- ja kertakuormalavoillesi sekä lavakauluksillesi. Vastaanotamme lajiteltuina seuraavia ehjiä lavatyyppejä:

  • 800 X 1200 (EUR koko)
  • 1000 X 1200 (FIN koko)
  • 600 X 800 (teholava, myymälälava)

Samankokoiset lavat tulee pinota tukevasti samaan nippuun, maksimissaan 2,5 metrin korkuisiksi kasoiksi.

Löydät lajitteluohjeet myös sivuiltamme.