Fincumet vahvistaa kierrätysliiketoimintaansa Jyväskylässä

Yhteistyöuutisia: Fortum ja Mustankorkea ovat allekirjoittaneet maanvuokrasopimuksen Jyväskylän jätekeskuksesta

Sopimus on jatkoa Fortumin ja Mustankorkean omistaman MKO Ympäristöpalveluiden yhteistyölle, jonka tarkoituksena on tarjota Jyväskylän seudun yrityksille kokonaisvaltaisia jätehuoltopalveluja.

Mustankorkean jätekeskukseen rakennetaan uudenlaisia palveluita jätehuoltoon ja kierrätykseen liittyen. Fortum vuokraa Mustankorkealta alueen kierrätysliiketoiminnalle, jonne perustetaan muun muassa Fincumetin operoima metallien hankintapiha.

Fortumin kierrätys- ja jäteliiketoiminta sitoutuu pitkäaikaisella vuokrasopimuksella Mustankorkean kanssa kasvattamaan kierrätysliiketoimintaa ja mahdollistaa Keski-Suomen yrityksille Suomen monipuolisimman kierrätyskumppanin. Mustankorkean jätekeskuksen kokonaispalvelut laajenevat merkittävästi uuden yhteistyön myötä. Fortumilla on ennestään yksi kiinteä toimipiste Jyväskylässä, joka toimii Fincumet-nimen alla. Fincumet on Fortumin omistama metallinkierrätysyhtiö.

Fortum tuo Keski-Suomeen kiertotalouden osaamista

Fortumin kierrätys- ja jäteliiketoiminnan keskiössä on materiaalien kierrätys ja kierrätysraaka-aineiden valmistus. Fortum kierrättää omissa prosesseissaan muun muassa muovit, metallit, kaapelit, muuntajat ja akut. Yhteistyö MKO Ympäristöpalveluiden ja Mustankorkean kanssa on mielenkiintoinen lisä Fortumin kierrätys- ja jätehuollon palvelutarjonnalle Keski-Suomessa.

– Yhteistyön myötä Fortumin kierrätys- ja jäteliiketoiminta pystyy tarjoamaan entistä paremmin nykyisille ja uusille asiakkailleen paikallisesti osaavaa kokonaisjätehuoltopalvelua, tiivistää Fortumin kierrätys- ja jäteliiketoiminnan tuotelinjapäällikkö Juha Hämäläinen.

– Olemme erittäin iloisia siitä, että Mustankorkean jätekeskus voi tarjota ympäristöluvitetun alueen ja infran alan toimijoille. Yhteistyöllä heidän kanssaan olemme kehittämässä aluetta moderniksi kiertotalouden keskittymäksi, jossa voimme palvella asiakkaita vastuullisesti ja monipuolisesti ympäristöarvoista huolehtien, kommentoi toimitusjohtaja Esko Martikainen Mustankorkealta.  

Lisätiedot:

Toni Ahtiainen
Fortumin kierrätys- ja jäteliiketoiminta
toni.ahtiainen@fortum.com

Jarkko Kanninen
Fincumet Oy
jarkko.kanninen@fincumet.fi
p. 044 013 0582