- Kyllästetty puu
- Kyllästetyt pylväät
- Kyllästetyt ratapölkyt
- Kyllästetty puu – Metallipitoinen
- Metallipitoinen kyllästetty puu sisältää suuria kiinnikkeitä, pultteja (paksumpi kuin sormi), vaijereita ja muuta rautaa. Metallipitoista kyllästettyä puuta tulee tyypillisesti siltatyömailta, hyppyrimäistä, satamarakenteista ja pylvästyömailta.
Lajitteluohje
Asbestipurkutyöt tulee lain mukaan teettää asiaan perehtyneellä ja luvat saaneella purkuyrityksellä. Asbestijätettä ei saa sekoittaa jätekuormassa muihin jätteisiin, vaan se pitää pakata esimerkiksi lasikuituvahvisteisiin säkkeihin niin, ettei pakkaus rikkoudu käsittelyn tai kuljetuksen aikana. Pakkaus on merkittävä tekstillä ”ASBESTIJÄTETTÄ. Pölyn hengittäminen vaarallista.”
Asbestia voi olla esimerkiksi lämmityskattiloiden pinnoilla, lämpöputkien ja ilmanvaihtokanavien eristeissä, palo- ja äänieristeissä, vanhojen sähköhellojen eristeissä, lattia- ja kattolaatoissa, julkisivupinnoitteissa ja vanhojen talojen huopakatteissa.
Asbestijäte sijoitetaan peittämällä loppusijoitusalueelle.
Jos kuormassa epäillään olevan asbestia (ei ole tutkittu), niin kuorma vastaanotetaan ja käsitellään asbestijätteenä.
Asfalttikuorma ei saa sisältää muita jätteitä tai maa-aineksia.
Lajittelu seuraavasti:
- Asfalttijäte
- Asfalttijäte, sisältää rautoja
Asfalttijätettä käytetään jätekeskuksen omissa tie- ja kenttärakenteissa tai myydään hyötykäyttöön ulkopuolisille.
Betonijäte varastoidaan yhdessä tiilijätteen kanssa omalla kenttäalueellaan, jossa jakeet murskataan muutaman kerran vuodessa. Betonimursketta hyödynnetään jätekeskuksen omissa kenttä- ja tierakenteissa. Murskatulla betonijätteellä korvataan neitseellisiä raaka-aineita, kuten kalliomursketta, mikä säästää sekä luonnonvaroja että uusien materiaalien valmistuskustannuksia.
LAJITTELE OIKEIN
Lajittele suuret betonikuormat palakoon mukaan. Otamme samaan purkupaikkaan vastaan kaikki ne betonijätteet, joissa palakoko jää alle 3 tn/kpl (kooltaan n. 1 m x 1 m x 1,5 m betonikappale painaa n. 3 tn eli 3 000 kg). Palakooltaan tämän ylittävät betonijätteet tulee lajitella erikseen ja ne vastaanotetaan tuotteella Betoni, erikoiskappaleet. Myös vaikeasti rikottavat ja runsaasti raudoituksia sisältävät betonijätteet (esim. ratapölkyt ja järeät koneperustukset) vastaanotetaan tuotteella Betoni, erikoiskappaleet.
- Betoni, palakoko max. 3 tn/kpl
- Betoni, erikoiskappaleet
- Betoni, sisältää tiiltä
- Betoni, sisältää haitta-aineita
EI SAA LAITTAA
- Asbestisementti
- Öljyiset betonit
- Kipsilevyt
- Lasitiilet
- Maa-aines
- Rauta
- Muovi
Bitumikermijäte varastoidaan ja toimitetaan teollisuuden raaka-aineiksi.
LAJITTELE OIKEIN
Bitumikermijätteestä ei tarvitse poistaa pieniä kiviä tai hiekka-aineksia.
- Bitumikermi
- Kattohuopa
- Rullat hylsyineen
EI SAA LAITTAA
-
Puuta
-
Eristemateriaaleja
-
Metallia, peltejä tai rautoja
-
Muita epäpuhtauksia
Haittakasveja ovat mm. jättiputki, jättipalsami, kurtturuusu ja lupiini. Haittakasvit eivät kuulu puutarhajätekuormiin, vaan ne tulee lajitella erikseen.
Haittakasvien juuristoista tulee ravistella maa-ainekset mahdollisimman tarkasti pois. Haittakasvien versot (maan yläpuolinen osa) tulee toimittaa jätekeskuksellemme käsittelyyn säkitettyinä ja pussittamiseen liittyvät vaatimukset tulevat jätteenpolttolaitoksen päästä, jonne haittakasvien versot toimitetaan poltettavaksi. Haittakasvien juurakot (maan alapuolinen osa) vastaanotetaan loppusijoitukseen ja peitetään välittömästi. Tällöin ei edellytetä pussittamista, koska jäte loppusijoitetaan ja peitetään välittömästi.
Lavakuormien toimittamisesta tulee sopia ennakkoon.
Huonekalut murskataan, jonka jälkeen niistä erotellaan suuremmat metallit kierrätykseen. Jäljelle jäänyt materiaali hyödynnetään energiana jätevoimalassa.
LAJITTELE OIKEIN
Huonekalujätettä on:
- sohvat ja nojatuolit
- joustinpatjat ja –sängyt
- puiset huonekalut
- toimistotuolit
EI SAA LAITTAA
- mattoja
- vaarallisia jätteitä
- muita epäpuhtauksi
Energiajäte toimitetaan hyötykäyttöön voimalaitoksille, joilla on tekniset edellytykset ja lupa hyödyntää jätettä energiantuotannossaan.
LAJITTELE OIKEIN
Energiajätteeseen lajitellaan vain polttokelpoisia jätemateriaaleja, mm:
- Muovit (merkintä 01, 02, 04, 05, 06 ja 07). Esimerkiksi kanisterit, pakkaukset, kääreet, astiat, pussit, narut, kevytpeitteet, suojamuovit, ämpärit, korit, henkarit ja styroksi.
- Likainen ja kastunut paperi, kartonki ja pahvi
- Muovipintaiset ja vahatut paperi- ja pahvi-pakkaukset
- Tekstiilit ja vaatteet
- Puu ja puupakkaukset (jollei puun erilliskeräystä)
- Muoviputket (ei PVC) max 1 metrin mittaisina
EI SAA LAITTAA
- Vaaralliset jätteitä, lääkkeet, paristot, akut
- Sähköjohdot, elektroniikkaromu
- Alumiini, folio, aerosolipakkaukset, muu metalli
- PVC-muovi (merkintä 03): esim. vinyylimatot ja -tapetit, viemäriputket, puutarhaletkut, muovimapit ja -taskut, keinonahka, sähkötarvikkeet jne.
- Pitkät muovinauhat, mm. muoviset vannenauhat sekä video- ja kasettinauhat
- Kumi, nahka ja työvaatteet
- Pressut, kiinnitysliinat, köydet ja paalilanka
- Lasi- ja mineraalivillat
- Lasi ja posliini
- Kivi- ja maa-aines, betoni ja tiilet
- Biojäte sekä märkä, orgaanisesti likaantunut jäte
- Likaiset kala- ja lihalaatikot
- Käytetyt vaipat ja hygieniatuotteet
- Kipsilevy, kattohuopa ja kesto/kyllästetty puu
- Siivous- ja lakaisujätteet
- Huonekalut
Vastaanotamme erityisjätteitä, jotka eivät ole vaarallisia jätteitä, mutta vaativat silti erityistä jätteenkäsittelyä. Erityisjätteitä ovat esimerkiksi tuotteiden hylätyt valmistuserät, pölyävät jätteet, tuhka sekä erilaiset prosessi- ja tuotantojätteet. Ja vaikeasti käsiteltävät jätekappaleet
Lajittelu seuraavasti:
- Erityisjäte – Ei orgaaninen
- mm Hiekkapuhallusjäte
- Erityisjäte – Orgaaninen
- mm kaukolämpöputket, säiliöt, kuljetinhihnat ja muut isot kappaleet
Erityisjätteitä ja teollisuusjätteitä tuodessasi ota etukäteen yhteyttä henkilökuntaamme puh. 010 248 3660 ja varaudu antamaan käsittely- ja kaatopaikkakelpoisuusselvitys ja -lausunto jätteen soveltuvuudesta tavanomaisen jätteen kaatopaikalle.
Emme ota vastaan raskaspolttoöljytuhkaa. Varaudu antamaan käsittely- ja kaatopaikkakelpoisuusselvitys ja -lausunto jätteen soveltuvuudesta tavanomaisen jätteen kaatopaikalle.
Kipsijäte on kipsilevyjä ja niiden kappaleita sekä kipsilaastia. Puhdas kipsijäte tulee lajitella erilleen muusta rakennusjätteestä ja siinä ei saa olla mukana:
- Asbestia tai klorideja
- Muovia tai alumiinia
- Betonia tai sementtiä sisältäviä materiaaleja
- Puuta, metallia tai maa-aineksia
- Paperia, pahvi tai kartonkia (levyssä oleva kartonki on sallittua)
- Maaleja, lakkoja tai ohenteita
Kipsijäte, jossa on myös muuta materiaalia (esim. laattoja) käsitellään rakennusjätteenä.
Mustankorkean jätekeskus ottaa vastaan hiekanerotuskaivojen lietteitä sekä teollisuuden, ravintoloiden ja laitoskeittiöiden erotuskaivolietteitä. Lietteet varastoidaan altaissa.
- Hiekanerotuskaivo (HEK) ja Sadevesikaivoliete (SVK)
- Rasvanerotuskaivoliete (REK)
- Pesuhallikaivoliete
Käsittelyaltaissa lietteiden neste suodatetaan ja johdetaan viemäriin. Neste päätyy jätevesien kanssa jätevedenpuhdistamolle. Lietteessä oleva kiintoaines kompostoidaan yhdessä pilaantuneiden maiden kanssa. Syntyvä komposti hyödynnetään jätekeskuksella loppusijoitusalueella rakennemateriaalina tai pintasuojamateriaalina.
Metallijätteet lajitellaan jalo- ja romumetalleihin, ja jätteestä poistetaan epäpuhtaudet. Jatkokäsittelyn jälkeen metallijäte toimitetaan teollisuuden raaka-aineiksi.
LAJITTELE OIKEIN
- Metallijätettä ovat kaikenlaiset metalliesineet ja kappaleet, kuten kattilat ja paistinpannut sekä erilaiset säilyketölkit ja metallipurkit.
- Metalleihin kuuluvat myös puukiukaat, polkupyörät ja ruohonleikkurit, metallirunkoiset potkukelkat sekä pienet polttomoottorikoneet ja koneen osat, joista on poistettu öljyt ja bensiinit.
- Metalleina käsitellään myös sähkökaapelit sekä tyhjät maalipurkit ja aerosolipullot.
EI SAA LAITTAA
- Vaaralliset jätteet
- Jatkojohdot, muuntajalliset johdot ja sähkölaitteiden johdot (SE-romua).
Pahvi paalataan ja toimitetaan teollisuuden raaka-aineiksi. Pahvista valmistetaan hylsykartonkia, josta tehdään hylsyjä mm. paperiteollisuudelle.
LAJITTELE OIKEIN
Pahviin kuuluvat esimerkiksi ruskeat pahvilaatikot, aaltopahvi, ruskea kartonki sekä ruskeat kirjekuoret ja paperikassit.
EI SAA LAITTAA
- Märkä tai likainen pahvi, kartonki tai voimapaperi
- Folioidut pakkaukset
- Styroksi ja muovi
Paperi paalataan ja toimitetaan teollisuuden raaka-aineiksi. Keräyspaperista valmistetaan pääasiassa sanomalehti- ja luettelopaperia sekä talous- ja wc-paperia
LAJITTELE OIKEIN
- Sanoma- ja aikakauslehdet
- Mainosposti
- Toimistopaperit
- Kirjekuoret (myös ikkunalliset)
- Valkoiset ja värilliset kopiopaperit
- Uusiopaperit
- Puhelinluettelot
- Pehmeäkantiset kirjat
EI SAA LAITTAA
- Märkä tai likainen paperi
- Kovakantiset kirjat
- Pehmopaperi
- Alumiinipaperi
- Aaltopahvi ja ruskeat paperikassit
- Kartonkitölkit ym. pakkaukset
- Muovi, styroksi ja muut paperille vieraat
aineet
Maaperää tai maa-aineksia sanotaan pilaantuneiksi, jos ne sisältävät haitallisia aineita, jotka ovat vaarallisia ihmisten terveydelle tai ympäristölle. Maaperän pilaantuneisuus ja puhdistustarve arvioidaan aina haitallisten aineiden, kuten öljyn, aiheuttaman vaaran suuruuden sekä terveys- tai ympäristöhaittojen perusteella.
Pilaantuneiden maiden käsittelytapa ratkaistaan aina tapauskohtaisesti. Merkitystä on esimerkiksi epäpuhtauksien määrällä ja laadulla. Erilaisia käsittelytapoja ovat kiinteytys, huokosilmakäsittely ja kompostointi sekä edellisten yhdistelmät.
Pilaantuneiden maa-ainesten toimituksen yhteydessä tulee olla analyysitodistus haitta-ainepitoisuuksista.
Poltettava jäte toimitetaan poltettavaksi jätteenpolttolaitokselle.
LAJITTELE OIKEIN
Poltettavaan jätteeseen lajitellaan sekalaisia polttokelpoisia jätemateriaaleja, mm:
- Muovit (merkintä 01, 02, 03, 04, 05, 06 ja 07). Esimerkiksi kanisterit, pakkaukset, kääreet, astiat, pussit, narut, putket, letkut kevytpeitteet, suojamuovit, ämpärit, korit, henkarit ja styroksi. Myös PVC muovit
- Likainen ja kastunut paperi, kartonki ja pahvi
- Muovipintaiset ja vahatut paperi- ja pahvi-pakkaukset
- Tekstiilit ja vaatteet
- Puu ja puupakkaukset (jos ei ole puun erilliskeräystä)
- Siivousjäte
EI SAA LAITTAA
- Hyötykäyttöön soveltuvia jätteitä
- Biojätettä
- Palamattomia aineksia (mm eristevilla,
kivi, kipsi hiekka, maa-aineksia, metalli,
asbesti) - Rakennus tai purkujätteitä
- Yli 1mm ainevahvuudella olevaa metallia
- Vaarallisia jätteitä (mm paristot, ser,
kyllästetty puu) - Isoja yhtenäisiä kappaleita (yli 1m2/ yli
1m), kuten pressut ja paksut suojamuovit,
metallikudosvahvisteiset letkut, renkaat
lasikuitukappaleet, suursäkit, nostoliinat. - Ilmansuodattimia
Kannot ovat rakennus- ja purkujätettä, joka käsitellään jätekeskuksella. Kannot eivät kuulu puutarhajätekuormiin, vaan ne tulee lajitella erikseen.
Puujäte murskataan ja toimitetaan polttoaikeeksi voimalaitoksille lämmön ja sähkön tuotantoon.
Puunkäsittelyn purumaiset puuainekset.
Puujäte hyödynnetään kompostoinnin tukiaineena.
Puujäte hyödynnetään kompostoinnin tukiaineena.
LAJITTELE OIKEIN
Puujätteestä ei tarvitse poistaa pieniä metalliosia, kuten nauloja.
Käsittelemätöntä puuta ovat mm:
- Kuormalavat
- Laudat, kuten betonivalussa käytetyt laudat
- Pinnoittamaton ja lämpökäsitelty puutavara sekä vaneri
EI SAA LAITTAA
- Maalattu ja lakattu puu
- Puiset huonekalut, puukalusteet
- Puupohjaiset rakennuslevyt; lastulevy, MDF-levy, kovalevy, Haltex- ja leijonalevy
- Lattiaparketti ja -laminaatti
- Kyllästetty puu
- Lastulevy
- Kannot, risut ja oksat
- Puunpuru
- Puurakenteet, joissa on kattohuopaa, kaakeleita tai suuria metalliosia (esim. kaapelikelat)
Puujäte hyödynnetään kompostoinnin tukiaineena.
LAJITTELE OIKEIN
Puujätteestä ei tarvitse poistaa pieniä metalliosia, kuten nauloja.
Käsiteltyä puujätettä ovat mm:
- Maalattu, lakattu ja petsattu puutavara, Puiset huonekalut ja kalusteet (ei verhoillut)
- Puupohjaiset rakennuslevyt, kuten lastulevy, MDF-levy, kovalevy, Haltex- ja leijonalevy
- Liimapuu sekä lattiaparketti ja –laminaatti
EI SAA LAITTAA
- Kyllästetty puutavara
- Kivipohjainen levy (esim. mineriitti, Cyproc-levyt)
- Kipsi-, luja- ja mineriittilevyt
- Ikkunalliset ovet
- Kattohuopa
- Puurakenteet, joissa on kattohuopaa, kaakeleita tai suuria metalliosia (esim. kaapelikelat).
Kyllästettyä puuta ovat esimerkiksi painekyllästetyt tai teollisilla kemikaaleilla kyllästetyt puujätteet sekä kreosootilla suojatut ratapölkyt ja puhelinpylväät.
Lajittelu seuraavasti:
- Kyllästetty puu
- Kyllästetyt pylväät
- Kyllästetyt ratapölkyt
- Kyllästetty puu – Metallipitoinen
- Metallipitoinen kyllästetty puu sisältää suuria kiinnikkeitä, pultteja (paksumpi kuin sormi), vaijereita ja muuta rautaa. Metallipitoista kyllästettyä puuta tulee tyypillisesti siltatyömailta, hyppyrimäistä, satamarakenteista ja pylvästyömailta.
Kyllästetty puujäte toimitetaan murskattavaksi ja jatkokäsittelyyn. Kyllästettyä puuta käsitellään siihen erikoistuneissa polttolaitoksissa, joissa esimerkiksi polton savukaasut puhdistetaan. Tuhkasta otetaan talteen kaikki kyllästysaineiden metalliyhdisteet.
Emme ota vastaan kyllästettyä puuta joka on saastunut öljyllä/muulla haitta-aineella tai maa-aineksilla, tai jossa on kiinni mm. muovia, betonia, kangasta, eristeitä, bitumeja, alumiinia. Tai puhdasta puuta, jossa on kiinni kyllästettyä puuta. Tai kyllästettyjä pylväitä, joissa on tikkaverkot, orret tai emalit kiinni.
Kuormista lajitellaan erilleen hyödynnettävät ja kierrätettävät jätteet, kuten metallit, puu, tiili ja betoni, poltettavaksi jätteeksi sopivat likaiset pahvit ja kartongit sekä muovit. Jäljelle jäävä rakennusjäte murskataan, seulotaan ja toimitetaan poltettavaksi sähkön ja lämmön tuotantoon.
LAJITTELE OIKEIN
Rakennusjätettä ovat mm:
- Muovit, lujitemuovit, lasikuitu
- Eristevilla
- Kattohuovat
- Ovet ja ikkunalasit karmeineen.
- Eristeet, putket, ja kaapelit.
- Likainen ja kastunut paperi, kartonki ja pahvi, Sekalainen puu- ja metallijäte.
EI SAA LAITTAA
- Autonrenkaat
- Kivi, hiekka, maa-ainekset
- Vaarallinen jäte
- Kyllästetty puujäte
- Biojäte
- Sähkölaitteet
Jos vastaanotetuissa rakennusjätekuormissa on vaarallisia jätteitä, kuten maalit, lakat ja öljyt sekä sähkölaitteet, ne lajitellaan erilleen. Jäte laadutetaan sekajäte sis vaarallisia jätteitä hinnalla, lisäksi veloitetaan kuorman lajittelu ja siirtomaksu sekä vaarallisten jätteiden käsittelystä muodostuvat kulut.
Pienkuormat puretaan yritysten lajittelupihalle ja isot kuormat käsitellään lajitteluhallissa. Sekajäte toimitetaan poltettavaksi jätteenpolttolaitokselle.
LAJITTELE OIKEIN
Sekajätettä ovat mm:
- PVC-muovit (tunnus 3, 03 tai 07), kuten putket, letkut, piirtoheitinkalvot sekä muovimapit ja -kortit, sekä muovit, joiden koostumusta ei tiedetä.
- Hygieniatuotteet (siteet, vaipat, laastarit), siivousjäte ja pölynimuripussit sekä tupakantumpit
- Likaiset kala- ja lihalaatikot ja muut elintarvikkeilla kontaminoituneet pakkaukset
- Joustin- ja runkopatjat sekä huonekalut, jotka sisältävät runsaasti metalleja tai jotka on päällystetty nahalla tai keinonahalla.
EI SAA LAITTAA
- Hyötykäyttöön soveltuva jäte
- Kivi, hiekka, maa-ainekset
- Kipsipitoinen jäte
- Vaarallinen jäte
Sekalaisilla maa-aineksilla tarkoitetaan yleensä hiekoitushiekkoja, jotka voivat sisältää maa-ainesten lisäksi epäpuhtauksia. Kuorman seassa ei saa olla purkujätteitä tai muita jätteitä. Muutoin kuorma käsitellään sekajätteenä.
Sekalainen maa-aines sijoitetaan loppusijoitusalueelle.
Tuo sähkölaitteet kierrätykseen ilman pakkauksia. Laitteista ei tarvitse poistaa akkuja tai paristoja eikä tulostimista ja kirjoittimista väripatruunoita- tai kasetteja.
LAJITTELE OIKEIN NÄIHIN RYHMIIN
- Kylmä- ja lämmönvaihtolaitteet; esimerkiksi jääkaapit, pakastimet ja ilmalämpöpumput
- Suuri, kooltaan yli 50 cm:n metallipitoinen sähköromu; esimerkiksi liedet, pesukoneet, kiukaat
- Kuvaputki- ja näyttölaitteet, televisiot, monitorit + pien-SER (pien-SER sisältää jakeita kuten kahvinkeittimet, sähköhammasharjat, GPS-laitteet, lelut ja termostaatit + led-lamput).
- tietotekniikka, viihde- ja kuluttajaelektroniikka, ATK-laitteet (pois lukien televisiot ja monitorit)
EI SAA LAITTAA mm.
- pölynimuripusseja
- hehkulamppuja tai loisteputkia
- irrallisia pienakkuja ja paristoja
- laitteiden pakkauksia
MKO on elektroniikka- ja sähkölaitetuottajayhteisön (www.serty.fi) valtuuttama vastaanottopiste. Lajitellut sähkölaitteet kuljetetaan hyödynnettäviksi sähköromun käsittelylaitoksiin. Sähkölaitteista erotellaan lasit, metallit ja muovit sekä poistetaan kaikki haitalliset aineet. Sähkölaitteista irrotetuista muoveista, metalleista ja kierrätyslasista valmistetaan uusia tuotteita.
Tiilijäte varastoidaan yhdessä betonijätteen kanssa asfaltoidulla kentällä, jossa niitä murskataan muutaman kerran vuodessa. Betonimursketta hyödynnetään jätteenkäsittelykeskuksen omissa kenttä- ja tierakenteissa sekä myydään maanrakennusmateriaaliksi. Murskatulla betonijätteellä korvataan neitseellisiä raaka-aineita, kuten kalliomursketta, mikä säästää sekä luonnonvaroja että uusien materiaalien valmistuskustannuksia.
LAJITTELE OIKEIN
- Poltettu tiili
- Savitiili
- Kalkkihiekkatiili (Kahi)
- Kevytbetonituotteet (Siporex, Leca-harkot)
- Muurauslaasti
- Lavuaarit ja vessanpöntöt
Tiilijätteen mukana voi olla myös pieniä määriä keramiikkaa, kuten laattoja ja kaakeleita.
EI SAA LAITTAA
- Mineriitti- tai lujalevyä (saattaa sisältää asbestia)
- Kipsilevyä
- Lasitiiliä
- Rautaa
- Maa-aineksia
- Muovia
- Haitallisia aineita tai epäpuhtauksia
Puutuhka menee loppusijoitukseen. Raskaspolttoöljytuhkaa emme vastaanota.
Hyötykäyttöön kelpaamaton jäte ja epäorgaaninen jäte sijoitetaan hallitusti loppusijoitusalueelle. Loppusijoituksessa jätekuorma puretaan loppusijoitusalueelle ja jätejyrä tiivistää sekä peittää jätteen.
Varaudu antamaan käsittely- ja kaatopaikkakelpoisuusselvitys ja -lausunto jätteen soveltuvuudesta tavanomaisen jätteen kaatopaikalle.
Pysy ajantasalla
Tilaa uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaisimmat kiertotalousalan uutiset ja muutokset suoraan sähköpostiisi.
Tutustu muihin artikkeleihimme
Kaikki julkaisut
Emme vastaanota asbestia loppuvuoden 2024 aikana – tammikuussa 2025 asbestin vastaanotto jatkuu normaaliin tapaan!
Joulun ja vuodenvaihteen aukioloajat
Syntypaikkalajittelu työmaalla – helppoa, kun suunnittelee oikein
Asiakastyytyväisyys ennätystasolla – MKO:n asiakastutkimus 2024 keräsi huikean määrän vastaajia
Haluatko rakennustyömaan jätteille korkeamman kierrätysasteen? Näin se onnistuu!
Jätehintoihin muutoksia 1.9.2024 alkaen
Juhannus vaikuttaa aukioloaikoihin – perjantaina olemme kiinni!
Heikki Leppänen nimitettiin MKO Ympäristöpalvelujen tekniseksi päälliköksi